Apartenenta

Nu cred ca unii oameni au drept de posesiune asupra celorlalti.

Nimeni nu apartine nimanui: chiar daca, uneori hartiile justifica apartenenta la o familie.

Se spune ca “ ea este nevasta mea” dar nu se spune “ ea e omul pe care vreau sa il vad pana in ultimul moment al vietii mele”.

Ca partener detii doar corpul fizic al celuilalt. Asta e garantat. Dar oare cum ar fi ca atunci cand ii atingi corpul, sufletul sa vibreze? Fara teatru, fara simulari, fara sa o faci de “ochii celorlalti”?

Poate ca asta se intampla in realitate, dar atat de rar….

Se spune ca distanta desparte oameni si ca ochii care nu se vad se uita. Ca e greu sa intretii genul asta de relatie. Dar cum sa le explicit unora ca miracole exista? Si ca intre suflete nu este limita de kilometri?

Gandesti, rationezi ,esti logic atunci cand ai vrea pur si simplu sa spui “  vreau sa ne tinem de mana si sa construim lumea de la 0”. Nu, viata nu se rezuma la cuvinte sau  la planuri. Viata inseamna “impreuna” fara vorbe, inseamna satisfactia si bucuria gasita pe chipul celuilalt. Inseamna incredere . Inseamna “maine”. Inseamna respect reciproc.

“Noi” inseamna mai mult decat doua persoane una langa alta. Inseamna complicitate, inseamna locul de fuga, inseamna zona sigura din viata ta, inseamna refugiu fata de ceilalti, inseamna “acasa”.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: